Hoeckse Vis en Zeebanket heeft in de nieuw geopende winkel de mogelijkheid gecreeerd om van een heerlijk diner te genieten met hun eigen verse vis.
Lees meerIn de omgeving van het Polderhuis zijn veel mogelijkheden om te dineren. Hieronder vind je een selectie.
Hoeckse Vis en Zeebanket heeft in de nieuw geopende winkel de mogelijkheid gecreeerd om van een heerlijk diner te genieten met hun eigen verse vis.
Lees meerGolfer of niet-golfer, iedereen is welkom in de brasserie van golfclub de Hooge Rotterdamsche.
Lees meerRestaurant Nova is gelegen aan de Rotte en daarmee goed bereikbaar per auto, fiets en boot. In de oase van rust, midden in het groen en aan het water, kun...
Lees meerLake House Rotterdam is een prachtig restaurant gelegen in het Lage Bergse Bos, op de grens tussen Rotterdam en Bergschenhoek middenin het recreatiegebied De Rottemeren.
Lees meerBrasserie en Wijnbar Muller & Co in Berkel en Rodenrijs kan zich meten met de betere wijn & spijslokalen in Rotterdam.
Lees meerHet laatste nieuws van "De Buik van Rotterdam"
Dagelijks schrijft de Buik journalistieke verhalen over de bloeiende foodcultuur van Rotterdam. Hier vind je foto's, interviews en video's, maar ook nieuws, restaurantervaringen en handige lijstjes. Zoek je naar bijzondere restaurants, of reviews van restaurants in en rond Rotterdam, neem dan een kijkje op de website.
Met Pak Pak Gauw van chef Freek Dekker en Jorn de Vries gaf de Buik als curator de catering bij de VIPs op Boothstock vorm. Het was een succes waar we trots op zijn, vandaar een korte fotoreportage en wat uitleg over de samenwerking. Niet onbelangrijk: enkele leden van Club de Buik waren erbij, zij wonnen deze 'culinaire verrassing' als onderdeel van het lidmaatschap van Club de Buik.
Ian van Eck praat ons op de Buik geregeld bij over wijnen. Hij weet precies wat er speelt in de markt en komt op bijzondere plekken, bij unieke wijnhuizen, en proeft soms wel 150 wijnen per dag. Deze keer neemt hij ons als erkend sherry-ambassadeur mee naar het zuiden van Spanje, naar Los vinos de Jerez.
Als je denkt dat je alles al hebt geproefd in Rotterdam, dan ken je Wow Pocha nog niet. Donny Kim, de man die met Man Nam de Korean Fried Chicken-trend in Nederland aanwakkerde, is terug. In de plint van De Doelen, opent hij Wow Pocha: een zinderende mix van Koreaans streetfood, soulfood en cultuurbeleving. “Ik wil een verlengstuk zijn van de hedendaagse Koreaanse cultuur.”
Verscholen tussen de bomen op het dak van het Depot, ligt restaurant Renilde. Al sinds de opening onder leiding van chef Jim de Jong wordt er dagelijks een nieuw menu geserveerd. Ingrediënten die in de ochtend worden geleverd door lokale leveranciers, vind je ‘s avonds terug op je bord. Soms in de meest pure vorm, soms bewust zoals je het niet eerder hebt gezien of gegeten.De Buik ging dit keer voor een ‘all-in’ ervaring in het Depot en maakte voor haar bezoek aan Renilde ook een rondgang door de exposities van het onderliggende depotgebouw.
Burger & Frites als een buurtfavoriet op Rotterdam-Zuid en is inmiddels uitgegroeid tot een opvallende – check die kleur – en prijswinnende miniketen voor fastfood met flair. Tijd om eens een kijkje te nemen in de keuken van deze Rotterdammers uit Zuid.